23948sdkhjf

Skapar franskt dotterbolag

Neurovive etablerar ett dotterbolag i Lyon som ett steg i ett utökat franskt samarbete.
Bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical har etablerat ett dotterbolag i franska Lyon som ett led i en utökning av det pågående samarbetet med Hospices Civils de Lyon, HCL, och professor Michel Ovize, ledare för det franska Opera-programmet. Samarbetet kommer nu även inkludera läkemedelsutveckling för strokebehandling.

Skapandet av en juridisk enhet i Frankrike sammanfaller med det förberedande arbetet inför en eventuell lansering av bolagets produkt Ciclomulsion, heter det i ett pressmeddelande.

Neurovives pågående samarbete med HCL och professor Michel Ovize är inom kardiovaskulära sjukdomar som hittills fokuserat på hjärtrelaterade sjukdomar.

Etableringen av ett dotterbolag i Frankrike ger möjlighet att delta som industriell partner i ansökningar om nationella medel i landet, RHU-anslag. En ansökan som kan ge uppemot tio miljoner euro under en femårsperiod där Neurovive ingår tillsammans med HCL och ytterligare industriella partners är redan inlämnad.

Besked för denna ansökan väntas troligtvis under hösten men det finns en risk att ansökan avslås och att konsortiet inte erhåller något anslag, skriver Neurovive.

Neurovive Pharmaceutical fokuserar på produkter inom mitokondriell medicin. Ciclomulsion verkar genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress. Produkten utvärderas för tillfället i kliniska fas III-studier med fokus på skydd av hjärtat, njurarna och hjärnan i samband med akuta skador.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063