23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Scientific Solutions stärker organisationen

Mario Clementi är ny Director Pharmacovigilance and Quality Assurance på Scientific Solutions. Med en imponerande bakgrund inom farmakovigilans och mångårig erfarenhet från både CRO-bolag och läkemedelsföretag, bland annat som QPPV och i ledande positioner, är Mario synnerligen väl lämpad för denna viktiga roll. På Scientific Solutions är vi särskilt glada över att Mario, som tidigare har arbetat hos oss som PV-konsult, återigen valt att bli en del av vårt team.

Hej Mario! Du är vår nya PV- och QA-chef, grattis!
- Tack för gratulationerna, jag är jätteglad och alla har välkomnat mig hjärtligt.

Innan vi kastar oss in i jobbfrågor – hur har din sommar varit och vad har du fyllt den med?
- Sommaren har varit fin. Jag tillbringade tre på veckor på Sicilien, där jag har mina rötter på min pappas sida. Vulkanen Etna hade utbrott och det kom ner aska över hela Catania, där familjen har ett hus. Myndigheterna stängde ner flygplatsen tillfälligt så jag riskerade att bli fast! Jag besökte även vulkanöarna Salina och Stromboli, norr om Sicilien.

En sommar med vulkaner i fokus låter det som?
- Haha, ja, jag har en viss förkärlek för vulkaner.

Hur ser din yrkesbakgrund ut? Kan du ge oss en sammanfattning?
- Jag har en bakgrund som fotograf, men när jag blev pappa till mina tvillingsöner bestämde jag mig för att sadla om och 2006 tog jag min magisterexamen i biomedicin på Karolinska institutet. Jag hamnade snart i läkemedelsbranschen inom PV och har sedan stannat kvar inom det området. Under mina snart 18 år i branschen har jag jobbat både på CRO-bolag och läkemedelsföretag, varit chef, QPPV och ingått i både ledningsgrupp och styrelse.

Du har ju jobbat på Scientific Solutions förut! När var det och vad jobbade du med då?
- Jag började på Scientific Solutions som PV-konsult i december 2013 för att vidga mina PV-kunskaper. Jag kom då från ett stort amerikanskt bolag och det var härligt att komma till ett litet svenskt företag som Scientific Solutions, där det var högt i tak. Jag och Jens [Mogensen], som då var VD, hade intervjun på ett café på Södermalm över en kopp espresso. Först fick jag ett långt PV-uppdrag på ett stort multinationellt läkemedelsbolag, med ansvar för Norden och Baltikum. Därefter blev jag en del av den globala vigilansavdelningen på ett bolag som säljer medicinska gaser. Där lärde jag mig att arbeta från ett huvudkontors perspektiv, med dotterbolag spridda över alla kontinenter och i många olika kulturer. Den erfarenheten var oerhört berikande.

Vad lockade dig tillbaka till Scientific Solutions?
- Möjligheten att jobba som chef igen och att använda mina erfarenheter i lednings­gruppen för att bidra till bolagets utveckling. Dessutom lockade alla trevliga kollegor som jag redan känner och tycker om.

Vad är bra ledarskap enligt dig?
- Först och främst ska man uppskatta sina medarbetare och känna empati för dem. Jag är också en chef som ger mycket frihet åt och har tillit till mina medarbetare. Om man visar tillit får man det också tillbaka. Men jag har även lärt mig att vissa medarbetare kan ha behov av lite extra stöd. Kanske för att de befinner sig i början av sin yrkesbana och behöver bygga upp viss kunskap och erfarenhet, eller för att de har det svårt av olika skäl. Det gäller att vara lyhörd och bemöta var och en på rätt sätt. Alla är unika.

Hur skulle du beskriva dig själv?
- Jag är lugn och inkännande. När jag är i en grupp lyssnar jag hellre än att prata. Men när jag har något viktigt att säga, eller om jag inte håller med, tvekar jag inte att ta ordet. Får jag välja så föredrar jag samtal på tu man hand. Jag gillar att lära känna nya personer och att bygga upp långsiktiga relationer, både med kunder och kollegor.

När du inte jobbar, vad pysslar du med då? 
- Bland det bästa jag vet är att springa ett långpass i skogen och samtidigt lyssna på en bra ljudbok eller podcast. Dessutom håller jag på en del med musik. Jag spelar piano och sjunger i en kör. Och så älskar jag att laga italiensk mat.

Vad ser du fram emot i höst?
- Jag ser fram emot att lära känna alla mina medarbetare och att bygga berikande relationer med dem. Det ska också bli roligt att jobba i den nya ledningsgruppen, där jag redan känner flera, men där jag också får nya kollegor, vilket jag ser fram emot.

Scientific Solutions
Wallingatan 26 B
111 24 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5567468854

Kontaktperson

Lisa Moberg
Chief Strategy & Business Officer
+46 739925511 lisa.moberg@scientificsolutions.se

Sänd till en kollega

0.047