23948sdkhjf

Quretech tar in 14 miljoner för utveckling av ny antibiotika

Umeåbaserade Quretech Bio har säkrat ett kapitaltillskott på 14 miljoner kronor till fortsatt utveckling av nya antibiotika och infektionbehandlingar för att bidra till kampen motantibiotikaresistens.

Bakom investeringen står Kempestiftelserna tillsammans med Quretechs största ägare Nascent Invest.

– Vi tror på Quretech Bios innovativa arbete och är stolta över att stötta bolagets arbete i kampen mot antimikrobiell resistens. Detta partnerskap speglar vårt engagemang för att främja framsteg inom medicinsk forskning vid och kring Umeå universitet och därigenom förbättra folkhälsan, säger Alice Kempe, ordförande i Kempestiftelserna, i ett pressmeddelande.

Kempestiftelserna utgörs av två stiftelser som stöttar forskning och initiativ i Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten.

Quretech ska använda kapitaltillskottet till att specifikt rikta in sig på infektionsbakterier som är resistenta mot konventionella antibiotika. Bolagets främsta program är inriktat på att utveckla en ny klass av antibiotika, kallade GmPcider, som är effektiva mot multiresistenta grampositiva bakterier.

Investeringen från Kempestiftelserna gör en verklig skillnad, poängterar Markus Thor, nytillträdd vd för Quretech.

– Det här gör att vi kan påskynda våra utvecklingsprogram som fokuserar på en helt ny klass av antibiotika. Genom att utnyttja banbrytande teknik och vår vetenskapliga expertis är vi redo att göra betydande framsteg i arbetet med att bekämpa antimikrobiell resistens, säger han i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046