23948sdkhjf

GABA-experter till Diamyd

Diabetesbolaget uppdaterar sitt vetenskapliga råd med diabetesforskare.
Nyligen förvärvade forskningsbolaget Diamyd Medical, som tidigare gick under namnet Diamyd Therapeutics och var ett dotterbolag till gamla Diamyd Medical, en patentportfölj gällande gammaaminosmörsyra, GABA. GABA-projekten, som utvecklas som behandling av diabetes, ska verka som ett komplement till Diamyds diabetesvaccin GAD som i dagsläget utvecklas i forskarinitierade studier.

Nu rekryterar Diamyd Medical tre internationella diabetesforskare till bolagets vetenskapliga och medicinska råd. Samtliga forskare har forskat på gammaaminosmörsyra och diabetes.

Bryndis Birnir är professor i fysionlogi vid Uppsala universitetoch forskar på GABA-signalering. I sin forskning studerar hon bland annat hur GABA-molekylen påverkar insöndringen av metaboliska hormoner.

Brooke Ligon är neurolog i botten men har på senare tid ägnat sig åt att studera gammaaminosmörsyras roll vid diabetes. Hennes forskning har främst fokuserats kring regenerering av betaceller och att hämma de immunologiska reaktionerna vid utvecklingen av diabetes.

Qinghua Wang forskar på GABAs effekt på betacellstillväxt och möjligheten att använda GABA som behandling av typ 1-diabetes. Han är verksam vid St Michaels Hospital i Toronto, Kanada, men föreläser stundtals vid Fudan University i Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066