23948sdkhjf

Astra och Fibrogen startar anemisamarbete

Astrazenecas andra kvartalsrapport redovisar minskade intäkter, en ny registreringsansökning till FDA och nya samarbeten.
Astrazeneca skriver i sin kvartalsrapport att läkemedelsbolaget under perioden fyllt på sin pipeline genom att förvärva tre läkemedelskandidater i sen utvecklingsfas. Behandlingarna är inriktade mot hjärt-, kärl- och metabola sjukdomar samt sjukdomar i andningsvägarna.

En av dessa läkemedelskandidater är Fibrogens anemiläkemedel FG-4592. I samband med rapporten meddelar Astrazeneca att de tillsammans med Fibrogen ska samarbeta för att utveckla och kommersialisera FG-4592 på den amerikanska och kinesiska marknaden samt andra utvalda marknader. Inledningsvis avser företagen att starta upp två kliniska fas III-studier med FG-4592 – en i USA och en i Kina.



Enligt sin kvartalsrapport
minskade Astrazeneca sina intäkter med fyra procent under årets andra kvartal. Förlusten berodde främst på produkter med utgångna patent. Resten av företagets portfölj gick med en vinst på fyra procent.

Astrazeneca förväntar sig ändå att de mot slutet av året kan höja intäkterna för sin kärnverksamhet med en ensiffrig procentuell ökning jämfört med 2012.

I juli lämnade Astrazeneca och Bristol-Myers Squibb in en ansökan till FDA om en andra granskning av diabetesbehandlingen dapagliflozin för godkännande på den amerikanska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078