23948sdkhjf

Norska Clavis köper bolag

Det norska läkemedelsbolaget ger sig in i nytt affärsområde men bibehåller viss läkemedelsutvecklingsaktivitet.
Det norska läkemedelsbolaget Clavis Pharma tar ny riktning. Efter att bolagets läkemedelskandidat mot blodcancer misslyckats med att visa effekt i kliniskt fas III har bolagets vd Olav Helleboe uttalat planer på att lägga ner eller sälja bolaget, men nu har planerna förändrats. Istället köper Clavis Pharma upp det brittiska bolaget Aqualis för omkring 70 miljoner norska kronor.

Aqualis är ett teknik- och marinbaserat konsultbolag som erbjuder tjänster från bland annat transport och installation,till positionering, tillsyn och due diligence inom gas- och oljeriggar ute till havs.

Genom köpet får Clavis Pharma ett nytt strategiskt fält i affärsplanen och kommer framöver att erbjuda konsulttjänster mot olje- och gasindustrin. Parallellt med detta kommer bolaget att fortsätta driva läkemedelsutveckling, men som ett separat affäresområde.

Clavis Pharma utvecklar nya läkemedel utifrån befintliga substanser med hjälp av bolagets lipidvektor-teknik. Hittills har två projekt gått i graven, under förra hösten lades ett projekt mot bukspottkörtelcancer ned och så sent som i våras gick ett mot blodcancer samma öde till mötes. För att fylla på läkemedelsportföljenannonserar bolaget att man ser efter nya licensaffärer för potentiella läkemedelskandidater.

Affären går i lås först när bolagens extrainkallade bolagsstämmor godkänt förvärvet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078