23948sdkhjf

Boule slopar projekt

Projektet har kantats med förseningar och nu ger företaget upp.
Boule Diagnostics avbryter utvecklingen av företagets POC-projekt, ett system för patientnära undersökningar som varit under utveckling de senaste åren. Detta efter att projektet kantats av förseningar och att bolaget inte lyckats lösa problem med att få produkten robust. Som ett resultat av att POC-projektet läggs ned gör bolaget en nedskrivning på 95,5 miljoner kronor i samband med delårsrapporten för tredje kvartalet.

- Vårt utvecklingsprojekt inom point of care – POC-projektet – har trots betydande insatser tyvärr inte uppnått den robusthet vi bedömer krävs för att lansera och marknadsföra produkten. Vi kommer därför inte att investera ytterligare i projektet, kommenterar vd Ernst Westman i samband med att kvartalsrapporten släpptes för tredje kvartalet i år.

Istället kommer företaget att fokusera på att att expandera kärnverksamheten och planerar att flytta den verksamhet som bedrivs i Västberga söder om Stockholm till nya lokaler i Lunda norr om Stockholm. Genom flytten samlas hela Boule Diagnostics i samma område då företagets reagensproduktion flyttade till Lunda redan under 2012.

Boule Diagnostics utvecklar, tillverkar och säljer instrument och förbrukningsvaror inom blodanalys för både human och veterinärmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062