23948sdkhjf

Framåt i interferonfri studie

Medivir redovisar positiva interimsdata av en interferonfri behandling med simeprevir och sofosbuvir.
Resultatet från Cosmos-studien visar att 93 procent av genotyp 1-patienterna i kohort 1, som inte svarat på tidigare behandling med

interferon och ribavirin och med METAVIR-gradering F0-F2, uppnådde varaktig virologisk respons tolv veckor efter avslutad behandling med en kombination av Medivirs preparat simeprevir och Gileads sofosbuvir.

- Den höga andelen botade patienter (SVR-nivåer) som observerades hos HCV genotyp 1-patienter med avancerad leversjukdom och hos patienter som inte svarat på tidigare behandling i Cosmos-studien är utomordentligt uppmuntrande. Dessa svårbotade patientgrupper är i trängande behov av verkningsfulla behandlingsalternativ som i dag saknas, sade Charlotte Edenius, forsknings- och utvecklingschef på Medivir.

Interimsanalysen av kohort 2 visade vidare att varaktig virologisk respons fyra veckor efter avslutad behandling uppnåtts i 100 procent hos både de

behandlingsnaiva patienterna och de patienter som tidigare inte svarat på

behandling med interferon och ribaviron med METAVIR-gradering F3-F4, efter tolv veckors behandling med Simeprevir och Sofosbuvir.

Cosmos-studiens interimsresultat visade inte på någon fördel med

ribavirintillägg till Simeprevir och Sofosbuvir för dessa patientgrupper samt

att en 12-veckorsbehandling erbjuder kliniska vinster liknande de som erhålls vid 24 veckors behandling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11