23948sdkhjf

Öresundsregion får utländska ambassadörer

Medicon Valley Alliance slår rot i USA och Japan.
Medlemsorganisationen Medicon Valley Alliance, som ansvarar för marknadsföringen av företagen i Öresundsregionen Medicon Valley, har utsett två ambassadörer som ska hjälpa svenska och danska bolag i regionen att nå tillväxt och att etablera sig utomlands. Inom ramarna för medlemsorganisationens ambassadörsprogram har Peter Takizawa Ahlenius och Thomas Mortensen fått ambassadörsuppdrag i Japan respektive USA.

Peter Takizawa Ahlenius har växt upp i Sverige men är sedan tolv år tillbaka bosatt och arbetar i Japan. Vid Lunds universitet studerade han östasiatiska studier och därefter företagsekonomi. Han har bland annat arbetat på life science-bolag i Japan såsom Gambro och Boston Scientific. Han har också arbetat som ledarskapskonsult för life science-branschen. Hans uppgift är att hjälpa svenska och danska företag att etablera sig på den japanska marknaden.

Thomas Mortensen är baserad i San Diego, Kalifornien, som ska vara en känd zon för life science-sektorn i USA. Han kommer närmast från tjänsten som affärsutvecklare på Medicon Valley Alliance och är utbildad på Copenhagen Business School där han läst internationella affärer. Han har erfarenhet från bland annat försäljning, internationell affärsutveckling och affärsrådgivning bland annat från företag som it-koncernen Oracle. Han har också arbetat på den danska handelskammaren i Frankrike, Sverige och Slovenien. Thomas Mortensens uppdrag är att hjälpa företag att etablera sig i området kring San Diego och San Fransisco.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062