23948sdkhjf

Medicon Village når magisk gräns

Drygt tre år efter att Astrazeneca flyttat forskningen från Lund har lokalerna i det som nu heter Medicon Village lika många anställda som innan läkemedelsbolaget packade ihop. I veckan passerar anläggningen den magiska gränsen på 893 anställda.
I veckan flyttar Antidiabetic Food Center från Kemicentrum på Lunds universitet till nya lokaler i Medicon Village. Flytten medför att antalet anställda i Medicon Village passerar 893 personer, vilket är så många som Astrazeneca hade vid tiden då koncernen beslutade att flytta forskningen till andra orter.

Under de senaste tre månaderna har flera företag flyttat in i lokalerna. Bland annat är strategibyrån Monocl, inhalationskonsortiet Medicon Valley Inhalation Consortium samt Invest in Skåne nya hyresgäster.

Men kommunikationsdirektör Anette Orheim säger till Sydsvenskan att forskningsanläggningen inte nöjer sig med att passera gränsen på 893 personer.

-  Som mest var Astrazeneca 1 200 personer på plats. Här finns stora ytor att bygga på, mycket mark helt enkelt, så vi ser inga tillväxtbegränsningar, säger hon.

Det var i maj 2010 som Astrazeneca släppte nyheten att lägga ned anläggningen i Lund och flytta delar av forskningen till bland annat Södertälje och Mölndal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062