23948sdkhjf

Enzymatica bildar dotterbolag i USA

Life science-bolaget Enzymatica bildar dotterbolag och utökar med nytt produktområde.
Det Lundabaserade life science-bolaget Enzymatica etablerar ett dotterbolag i USA. Samtidigt kliver bolaget in med en ny produktgrupp på den amerikanska marknaden.

Enzymatica utvecklar förkylningsnässprayet Coldzyme som lanserats i olika apotekskedjor under året. Förutom nässprayet har bolaget drivit forskning och utveckling inom veterinärfältet och avslutade nyligen en pilotstudie med hundar som behandlades för plack och tandköttsinflammation.

Tanken är att Enzymatica genom dotterbolaget ska börja sälja veterinärsortimentet från och med mitten av 2014. Dotterbolaget kommer också att stå för produktion och försäljning mot den amerikanska marknaden, något som också ska bädda för bolagets övriga produkter.

- Utvecklingen av vårt nya produktområde veterinärmedicinska produkter och satsningen på den nordamerikanska marknaden är strategiskt viktiga för Enzymatica, inte minst för att påbörja vår internationella etablering, säger Michael Edelborg Christensen, vd för Enzymatica, i ett pressmeddelande.

.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079