23948sdkhjf

Novartis får ny Norden-chef

Rekryterar internt till bolagets nordiska onkologiverksamhet.
Ny chef över Novartis onkologiverksamhet i Norden blir Anna-Lena Engwall. Hon har lång erfarenhet av läkemedelssektorn och har under flera år arbetat på ledande positioner på Novartis i flera olika länder som Italien, Österrike, Slovakien och Norge.

- Det har varit enormt utvecklande och en bra grund för att ta över ansvaret för det nordiska perspektivet. Jag är också tacksam för att jag har en så flexibel familj som har förmågan att se äventyret i att byta land, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna-Lena Engwall är utbildad sjuksköterska och kommer att resa mellan de nordiska kontoren. Hennes uppdrag är bland annat att skapa fler samarbeten mellan den forskande läkemedelsindustrin och den akademiska forskningen och förhoppningen är att accelerera den kliniska forskningen.

- Var tredje svensk kommer någon gång i sitt liv att drabbas av cancer. Därför vill jag både i min yrkesroll och som privatperson att Sverige ska vara med i forskningens framkant. Utan spjutspetsforskning ingen offensiv läkemedelsutveckling, säger hon och fortsätter:

- Som ledande företag i kampen mot cancer är det här en av våra högst prioriterade frågor. Genom fler samarbeten på olika nivåer är jag övertygad om att vi har ännu mer att ge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078