23948sdkhjf

Han blir kommersiell chef på Sobi

Hemofililedare tar ansvar över kommande kommersialisering.
Det svenska läkemedelsbolaget Sobi meddelade i dag, tisdag, att Philip Wood blir kommersiell chef för bolagets hemofilidel. Philip Wood har arbetat i bolaget sedan 2012 då han anslöt för att leda Sobis hemofiliverksamhet på en global strategisk nivå. Dessförinnan har Philip Wood arbetat på Wyeth och Pfizer med bland annat försäljning och lansering av bolagets produkter på den europeiska marknaden.

- Philip tillför betydande erfarenhet vad gäller kommersialisering och lansering inom hemofiliområdet till sin nya roll och vi är glada över den integrerade tvärfunktionella syn han bidrar med till det program som vi förväntar oss bli vårt mest betydelsefulla under de kommande åren, kommenterar Alan Raffensberger, operativ chef på Sobi, i ett pressmeddelande i samband med tillkännagivandet.

I Sobis portfölj finns läkemedelskandidater mot hemofili A och hemofili B och man har för närvarande två kliniska fas III-studier igång tillsammans med partnern Biogen Idec. Resultaten från studierna väntas komma någon gång under 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062