23948sdkhjf

Vitrolife och Biolamina utökar samarbete

Vitrolife investerar i samma veva fyra miljoner kronor i Biolamina och tar en plats i bolagets styrelse.
Vitrolife har beslutat att utöka samarbetet med Biolamina och som en del av detta investerat fyra miljoner kronor i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vitrolife har samarbetat med Stockholmsbaserade Biolamina inom stamcellsområdet sedan 2012 . Samarbetet resulterade under våren i lanseringen av ett nytt frysmedium för stamceller, Freezestem, som utvecklats och produceras av Vitrolife, och som nu marknadsförs globalt av Biolamina.

- De som i dag köper produkter för att odla stamceller är huvudsakligen forskare och Biolamina har på kort tid byggt upp en väl fungerande marknadsföring och distributionskanaler mot dessa kunder. Den kunskap och infrastruktur som ligger till grund för Vitrolifes framgångar inom fertilitetsområdet är högst applicerbar även inom stamcellsområdet, samtidigt som forskning kring stamceller ger oss kunskap att förbättra framtidens fertilitetsbehandlingar, säger Vitrolifes vd Thomas Axelsson i ett pressmeddelande.

Vitrolife investerar fyra miljoner i en riktad emission i Biolamina, vilket ger

Vitrolife en ägarandel om 4,6 procent i bolaget. I samband med investeringen kliver Fredrik Mattsson, från Bure Equity, in i Biolaminas styrelse.

Investeringen finansieras från Vitrolifes kassareserver. Vitrolife kommer

framöver även att vara representerade i bolagets styrelse tillsammans med

bolagets nuvarande ägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094