23948sdkhjf

Så får branschen umgås med vården

Nytt samverkansavtal reder ut spelreglerna när life science-industrin ska interagera med anställda inom vård och omsorg.
I dagarna kom Sveriges kommuner och landsting, SKL, och branschorganisationerna Läkemedelsindustriföreningen, Swedish Medtech, Swedish Labtech överens om ett nytt samverkansavtal. Den nya överenskommelsen tar bland annat upp hur information om produkter och tjänster ska se ut, om hur sponsring, donationer och konsultuppdrag ska skötas och regleras.

- En väl fungerande samverkan mellan vård och industri är en av grundpelarna för de framgångar vi sett på det medicintekniska området. Vi ser att detta avtal stärker och tydliggör våra respektive roller, vilket skapar en trygghet och transparens i dialogen mellan vårdpersonal och leverantörer, säger Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech, i ett pressmeddelande.

Samverkansavtalet, som reglerar hur industrins representanter får ha kontakt med representanter från sjukvården, togs från början fram av Swedish Labtech och Swedish Medtech men har därefter engagerat flera aktörer. Det nya regelverket börjar gälla från och med 1 januari 2014.

Läs mer om den nya överenskommelsen på Medtech Magazine.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078