23948sdkhjf

Bo Angelin ny chef på translationellt forskningscenter

Astrazeneca och Karolinska institutet rekryterar chef till deras gemensamma forskningscenter kring kardiovaskulära och metabola sjukdomar.
Innan sommaren tecknade Astrazeneca och Karolinska institutet avtal om att sätta upp ett translationellt forskningscenter kring kardiovaskulära och metabola sjukdomar. Centret, som går under namnet Karolinska Institutet/Astrazeneca Integrated Cardio Metabolic Centre, eller KI/AZ ICMC, är Astrazenecas största samarbetsprojekt med akademin och kommer att placeras vid Karolinska institutets campus i Huddinge. I dag, onsdag, blev det klart vem som ska leda centret.

Chef för centrat blir Bo Angelin, professor i klinisk metabolism vid Karolinska institutet och klinikchef på kliniken för endokrinologi, metabolism och diabetes vid Karolinska universitetssjukhuset. Bo Angelin har tidigare varit medlem i Astrazenecas styrelse mellan perioden 2007-2010.

Han kommer under en treårsperiod att leda forskningscentrat som knyter samman ett 30-tal forskare från dels Karolinska institutet dels från Astrazenecas forskningsanläggning i Mölndal. Forskarna ska driva studier i preklinisk och klinisk fas för att bredda kunskaperna om patofysiologin bakom sjukdomar relaterade till hjärta-kärl och metabolism.

- Vi är mycket glada över att professor Angelin vill leda gruppen. Han har en omfattande erfarenhet inom kardiovaskulära och metabola sjukdomar. Hans imponerande nätverk och kunskap blir en viktig tillgång. Under Dr. Angelins ledning kommer våra forskare att arbeta sida vid sida med sina kollegor från Karolinska för att överföra akademisk forskning på högsta nivå till läkemedelsprojekt som är till godo för patienter och samhälle, säger Astrazenecas vd Pascal Soriot, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063