23948sdkhjf

Ewa Ställdal blir generaldirektör

Bactiguard tappar chef. Bolagets omvärldsanalytiker och rådgivare blir den första generaldirektören på forskningsmyndigheten Forte.
Ewa Ställdal lämnar det svenska medicinteknikbolaget Bactiguard för att bli generaldirektör för Forte, en ny forskningsmyndighet för hälsa, arbetsliv och välfärd. Ewa Ställdal kom till Bactiguard för fem år sedan och har arbetat som omvärldsanalytiker och rådgivare. Efter ett par månader blev hon vice vd på bolaget och fick ansvaret över att bygga upp bolagets struktur vad gäller kvalitetssystem, forskning och utveckling samt produktion. Hon sitter också med i Bactiguards styrelse och har under de senaste 3,5 åren varit styrelseordförande i Forte.

Innan Ewa Ställdal kom till Bactiguard arbetade hon på flera lednde befattningar inom landsting, regeringskansliet, olika stiftelser samt Karolinska institutet.

På Forte kommer Ewa Ställdal att verka för forskning om äldrevård och omsorg, barn och ungdomars ökade ohälsa, arbetslivets villkor och organisering, social innovation och välfärdens utmaningar.

- Jag har insett att jag vill arbeta operativt ytterligare ett antal år. Med min

långa erfarenhet både från offentlig sektor och från näringslivet, så har jag unik kunskap att dela med mig både till olika verksamheter och till yngre medarbetare och kollegor. Att kliva på en generaldirektörstjänst så nära pensionsåldern känns extra bra – ett sätt att visa på att fortsatt karriär är möjlig även efter 65 år, säger Ewa Ställdal i ett pressmeddelande.

Ewa Ställdal tillträder som generaldirektör på Forte den 1 januari 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062