23948sdkhjf

Neurovive vill ta in 111 miljoner kronor

Neurovive vill tanka kassan. Föreslår två emissioner som ska ge bolaget mångmiljonbelopp.
Forskningsbolaget Neurovive vill ta in totalt 111 miljoner kronor i en riktad emission och en företrädesemission. Styrelsen har lagt fram förslaget om emissionerna och kallar nu till en extra bolagsstämma där aktieägarna ska ska ställning till förslaget.

Pengarna från emissionerna ska användas till att finansiera bolagets pågående utveckling av cyklosporin A-baserade läkemedelskandidater i klinik men också till marknadsförberedelser i Europa och Asien för bolagets längst sprungna kandidater Ciclomulsion och Neurostat.

Den riktade emissionen ska göras till institutionella investerare som investeringsfonden Rhenman & Partners, Andra AP-fonden samt till Guo Weicheng, en av grundarna till Neurovives kinesiska partner Sihuan Pharmaceuticals. Företrädesemissionen ska vara öppen för bolagets befintliga ägare och ska ge totalt 75,8 miljoner kronor.

- Neurovive är nu inne i ett intressant läge där vi har våra första produkter Ciclomulsion och Neurostat inne i en avgörande klinisk fas, samtidigt som vi har möjlighet att utveckla en andra generation med produkter inom ett flertal viktiga behandlingsområden och snart nå klinisk fas även här. Genom att förstärka våra resurser med dessa två nyemissioner avser vi att upprätthålla ett högt tempo i detta arbete och bibehålla Neurovives ledande position inom mitokondriell medicin, säger vd Mikael Brönnegård, i ett pressmeddelande.

Neurovive utvecklar cykofilin-hämmare som cellskyddande behandling i samband med traumatisk hjärnskada och hjärtattack men också inom den nya indikationen antivirala produkter. Bolaget noterades på Stockholmsbörsen i april tidigare i år och noterades till ett kursvärde på 28 kronor aktien. Därefter har aktien tappat i värde och ligger i skrivande stund på 17,5 kronor aktien. Enligt förslaget ska emissionerna erbjuda aktier till en teckningskurs på 14 kronor aktien, vilket motsvarar en rabatt på 27-28 procent mot genomsnittskursen för den senaste månaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063