23948sdkhjf

Pledpharma fortsätter fas II-studie

Får klartecken att sätta igång del två i studieprogrammet Pliant.
Forskningsbolaget Pledpharma har fått klartecken av Data and safety monitoring board, DSMB, en oberoende expertpanel, att starta den andra delen av bolagets fas II-program med läkemedelskandidaten Pledox. Pledox utvecklas som en behandling som ska minska biverkningar som kan följa cellgiftsbehandlingar med Folfox hos patienter med metastaserande tjocktarmscancer.

- Det känns mycket positivt att ha klarat av del 1 utan några anmärkningar från DSMB och att nu kunna börja del 2 av studien, där ett större antal center nu parallellt kan börja rekrytera för fullt, säger Jacques Näsström, vd Pledpharma, i ett pressmeddelande.

Studien är i klinisk utvecklingsfas IIb och är en randomiserad, placebokontrollerad multicenterstudie som ingår i Pledpharmas studieprogram Pliant. Studien kommer att genomföras vid ett 30-tal kliniker i Sverige, USA, Bulgarien, Danmark och Portugal. Så småningom kommer också kliniker i Tyskland, Serbien och Georgien att ansluta. Totalt ska 126 patienter att rekryteras till studien.

Klartecknet kommer efter att expertpanelen analyserat provsvaren från de första sex patienterna som rekryterats till studiens första del.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094