23948sdkhjf

Realtids-PCR för detektion av mutationer i cancerrelaterade gener

Med nytt kit kan man detektera mutationer i viktiga cancerrelaterade gener på under två timmar.
QClamp Somatic Mutation Real Time PCR Test är utvecklat för analys av viktiga mutationer i cancerrelaterade gener. Testet som lanseras av Diacarta Inc är snabbt och har hög känslighet. Mutationerna som testet avser finns främst i BRAF-, EGFR-, KRAS-, NRAS- och PiK3CA-generna, men har även en rad andra mutationer som måltavlor. I testet använder man företagets egenutvecklade xeno-nukleinsyrateknik, XNA, där XNA-fragmenten som följer med i kitet binder starkare till målregionerna i DNA än vad en vanlig DNA-primer skulle göra.

Detta gör att man selektivt kan amplifiera endast de DNA-molekyler som faktiskt innehåller en mutation och man kan därmed ta bort falska positiva signaler från icke-muterade molekyler. Detta ökar kitets känslighet väsentligt och gör det möjligt att detektera muterat DNA även när det är inblandat i stora mängder icke-muterat DNA.

Testet kan användas tillsammans med en rad olika typer av prover som FFPE-material, nålbiopsier, blod och urin. Resultaten tar mindre än två timmar att få fram, utan behov av DNA-extraktion, och med så lite som 5-10 celler som ingångsmaterial.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078