23948sdkhjf

Han blir ny vd på Bactiguard

Inför börsnoteringen kliver nuvarande vd:n åt sidan till förmån för exportexpert.

I samband med att medicinteknikbolaget Bactiguard planerar att börsnoteras kliver nuvarande vd:n Christian Kinch ned från vd-posten. Ny vd från och med den första mars blir Johan Rugfeldt som i dag är vice vd och verksamhetschef, eller COO, på bolaget.



Johan Rugfelt började på Bactiguard under 2010 och hade då ansvar för marknaderna i Asien. Han var stationerad i Peking och satte där upp ett kontor för bolaget. Under 2011 flyttade han tillbaka till Sverige för att jobba globalt med försäljning och marknadsföring från huvudkontoret i Stockholm. Därefter har hans ansvarsområden expanderat även utanför sälj- och marknadsföringsfrågor.

- Sedan 1,5 år tillbaka är jag också ansvarig för bolagets produktion, produktutveckling och kvalitet i rollen som COO. I november i fjol blev jag också vice vd, så steget till att nu bli vd känns inte längre lika stort.

Innan Johan Rugfelt kom till Bactiguard jobbade han på Exportrådet som chef över den japanska marknaden. I uppdraget ingick bland annat att stötta medtech-bolag som ville etablera sig i Japan, men också bolag inom andra branscher. Dessförinnan arbetade Johan Rugfelt som affärsutvecklingskonsult på McKinsey i åtta år och Bain under ett års tid. Han har också arbetat på SEB.

Johan Rugfelts fokus som ny vd blir att fortsätta arbetet med den globala expansionen samt att få produkterna godkända på de marknader som bolaget har distributionsavtal. Utöver det kommer han att fortsätta ta fram data från kliniska studier.

Hur blir det att ha din företrädare som styrelseordförande?

- Christian Kinch blir ju arbetande styrelseordförande vilket innebär att han kommer att vara fortsatt involverad i verksamheten och jag kommer att ha en tät dialog med honom. På ett sätt blir det business-as-usual med skillnaden att jag får det formella ansvaret som vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063