23948sdkhjf

Scilifelab får ny site-chef

Utser ny ansvarig för forskningscentrets verksamhet i Stockholm.

Forskningscentrat Science for Life Laboratory, Scilifelab, får en ny chef för verksamheten i Stockholm. Mats Nilsson har utsetts som ny site director och kommer att ansvara för frågor som rör forskningsmiljön.



Mats Nilsson är professor i biokemi och biofysik vid Stockholms universitet och rekryterades till Scilifelab 2012. Parallellt med sin nya tjänst kommer han på halvtid att fortsätta med sin forskning inom området molekyläranalys som syftar till att förbättra diagnosverktygen för infektionssjukdomar och cancer.

Scilifelab är ett nationellt forskningscenter med noder i Stockholm och Uppsala. Centret startades av de fyra universiteten Karolinska Institutet, Stockholms Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan och Uppsala Universitet. Efter att regeringen gått in och stöttat Scilifelab i forsknings- och innovationspropositionen 2012 har organisationen stöpts om. I dag är Mathias Uhlén director och ansvarig för Scilifelabs båda noder i Uppsala och Stockholm. Kerstin Lindblad-Toh ansvarade tidigare för Uppsalanoden men är nu co-director för båda noderna. Fredrik Sterky är site manager för Stockholmsverksamheten.

Mats Nilsson tillträdde tjänsten den 1 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078