23948sdkhjf

Kina nästa för Vigmed

Medicinteknikbolaget passar samtidigt på att byta upp sig på börsen.
Det First North -listade medicinteknikbolaget Vigmed Holding har beslutat att förbereda bolaget för en notering på Nasdaq OMX Small Cap.

”Detta som ett naturligt steg inför en förväntad tillväxtfas kopplad till det faktum att bolaget nu börjat sälja sina produkter på utvalda marknader och stegvis avser att lansera nya produktlinjer samt etablera sig på ett antal ytterligare marknader”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vid en strategisk genomgång på tisdagen fattade styrelsen också beslut om att bilda ett operativt bolag i Kina som ett dotterbolag till Vigmed China Ltd i Hongkong. Genom det nybildade bolaget kommer Vigmed utan dröjsmål att inleda en registrering av utvalda produkter på den kinesiska marknaden. Bolaget avser att kommunicera en handlingsplan för den asiatiska marknaden under hösten.

Vigmed, med huvudkontor i Helsingborg, är verksamt inom nålskyddade stickprodukter, som ska förhindra nålsticksskador för sjukvårdspersonal. Enligt ett EU-direktiv från 2013 måste marknaden konvertera till de nya typerna av säkra produkter.

Bolagets omsättning uppgick under första halvåret till 236 000 kronor, densamma som under samma period föregående år. Rörelseresultat landade på -13,5 miljoner kronor, vilket innebar en försämring med 2,2 miljoner kronor kronor jämfört med perioden under 2013.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick samtidigt till -11,0 miljoner, jämfört med -14,8 för samma period 2013. Likvida medel var vid periodens slut 26,2 miljoner, att jämföra med 32,2 miljoner efter första halvåret2013. Styrelsen har bemyndigande att besluta om nyemission av aktier.

- Efter en period med utmaningar för att kvalitetssäkra produkterna och stabilisera produktionsapparaten går vi nu in i en mycket spännande och positiv kommersialiseringsfas. De beslut vi nu fattat är naturliga steg i bolagets fortsatta snabba utveckling, säger vd Finn Ketler i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063