23948sdkhjf

Pfizer kan ta upp jakten

Om Astrazeneca är villigt kan nya samtal om uppköp inledas redan nästa vecka.
Den amerikanska läkmedelsjätten Pfizer är alltjämt intresserat av att köpa den svensk-brittiska sektorkollegan Astrazeneca. Det uppger Bloomberg News på torsdagen och hänvisar till personer med insyn i ärendet.

Pfizer-ledningen föredrar förvisso en affär med Astra Zeneca men Pfizer tittar även på andra förvärvsmöjligheter som exempelvis generikabolaget Actavis, enligt uppgiftslämnarna. Dock ska det inte vara särskilt aktuellt för Pfizer att lägga ett bud på ett alternativt bolag i närtid.

Efter att Pfizer uppvaktat Astrazeneca i våras gav det amerikanska bolaget upp sina försök till ett övertagande värt 116 miljarder dollar den 26 maj, då Astrazeneca nobbat budinviterna. Därefter måste Pfizer vänta åtminstone till slutet av november, 26 november, innan det återigen kan närma sig ett budförslag, enligt brittiska fusions- och förvärvsregler. Samtidigt kan Astrazeneca välja att bjuda in Pfizer till nya samtal efter tre månader, det vill säga den 26 augusti.

Pfizers intresse för det brittisk-svenska läkemedelsbolaget sades till betydande del baseras på ett upplägg med flytt av den legala hemvisten och tillhörande skatteffekter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078