23948sdkhjf

Hallå där Jamal El-Mosleh…

…vd för cancervaccinföretaget Immunicum som nyligen avslutat en fas I/II-studie med cancervaccinet Intuvax mot metastaserande njurcancer.
Vad blir nästa steg?

- Nu planerar vi en fas II-studie med Intuvax som beräknas komma igång vid årsskiftet. Det blir en europeisk studie där vi ska titta på olika effektparametrar, men än så länge kan jag inte säga så mycket mer om studien.

Ni är listade på First North sedan 2013 och tog i våras in 100 miljoner kronor i en nyemission. Siktar ni på att byta lista?

- Eventuellt kommer vi att notera oss på Small cap-listan på Stockholmsbörsen om något år. Listbytet skulle göra det möjligt för fler institutionella investerare att investera i bolaget. Det skulle också ställa större krav på hur vi driver bolaget och kommunicerar med marknaden, vilket i slutänden också innebär en högre grad av kvalitetssäkring gentemot våra aktieägare.

Hur ser den fortsatta utvecklingen av Intuvax ut?

- Eftersom det är en teknikplattform är vi inte låsta till njurcancer utan kan utveckla vaccin mot nya indikationer som till exempel bröstcancer, koloncancer och prostatacancer. Rent affärsmässigt är tanken att efter fas II-studien licensiera ut projektet till ett större bolag som kan fortsätta att utveckla det vidare och så småningom ta det till marknaden.

Hur har intresset från industrin varit?

- Innan sommaren var jag på Bio International i San Diego där jag hade ett 40-tal möten med potentiella partners och jag upplevde ett betydande intresse för vår teknik.

Har ni redan nu någon partner på kroken?

- Nej, vi har haft inledande möten men det är ingenting som är klart. Målsättningen är att licensiera ut projekt, men inte att sälja bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109