23948sdkhjf

Ellen tar in pengar

Bolaget gör en nyemission som beräknas stärka kassan med 6,9 miljoner.
Probiotikabolaget Ellens styrelse beslutade efter börsens stängning i fredags att genomföra en nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna. Bolaget är listat på First North.

Den som på avstämningsdagen den tredje september 2014 är registrerad aktieägare i Ellen erhåller en teckningsrätt för varje befintlig aktie och sju teckningsrätter berättigar till teckning av en ny aktie i bolaget till teckningskursen 0,80 krona per aktie. Vid fullteckning tillförs Ellen cirka 6,9 miljoner kronor före emissionskostnader.

I företrädesemissionen har erhållits garantiutfästelser från externa investerare samt teckningsförbindelser och avsiktsförklaringar från Ellens större aktieägare motsvarande 100 procent av företrädesemissionen.

Styrelsen har även , fattat beslut om en övertilldelningsoption med samma villkor som företrädesemissionen.

Nyemissionen sker i syfte att stärka Ellens ekonomiska situation för att möjliggöra beslutade förändringar för en framtida lönsam verksamhet.

"Genom förstärkt finansiering kommer Ellen kunna öka utvecklingstakten av nya produkter inom kvinnlig intimhälsa. Företaget kan därmed påskynda expansionen av Ellens verksamhet till marknader, befintliga och nya, som i dag kommit långt i sina förberedelser, exempelvis Tyskland, Skandinavien och Kina", skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079