23948sdkhjf

Recipharm investerar i Göteborg

Recipharm ingår ett samarbete med Isofol Medical och satsar samtidigt åtta miljoner via sitt investmentbolag, Recipharm Venture Fund.
Recipharm inleder samarbete med det Göteborgsbaserade läkemedelsbolaget Isofol Medical för att stärka utvecklingen av Isofols ledande läkemedelskandidat, Modufolin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Recipharm Venture Fund , ett investmentbolag inom life science-sektorn, meddelar samtidigt att det har investerat åtta miljoner kronor i Isofol Medical.

Isofol Medical utvärderar för närvarande Modufolin i två kliniska fas I/II-studier. Modufolin är en endogen, folatbaserad biomodulator, som utvecklats för att öka effektiviteten och minska biverkningarna av cellgifter som används vid behandlingen av solida tumörer. Sannolikheten att Modufolin når marknaden är hög, heter det i pressmeddelandet.

- Vi är mycket nöjda över att utöka vårt samarbetemed Isofol Medical och att vi nu har ingått ett avtal om exklusiv rätt till framtida tillverkning av Modufolin, särskilt som detta är ett nytt och innovativt läkemedel för behandling av tumörer och följaktligen har en stark försäljningspotential, säger Carl-Johan Spak, vice vd för Development & Technology på Recipharm i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079