23948sdkhjf

Fortsatt svagt för Getinge

Höga utgifter, mindre orderingång än man hoppats på och ett något förbättrat rörelseresultat visas upp i Getinges kvartalsrapport.
Efter ett svagt år rapporterar Getinge fortsatt svaga resultat i sin rapport från det tredje kvartalet. Rörelseresultatet för perioden landade på 920 miljoner kronor, vilket är en marginell förbättring jämfört med 907 miljoner under motsvarande period förra året. Resultatet före skatt var 505 miljoner (568).

Företaget meddelar att efterfrågan på medicinska kapitalvaror inte ökade så mycket som man hoppats. Samtidigt utvecklades orderingången på företagets mogna marknader långsamt medan den ökade drygt 10 procent på företagets tillväxtmarknader. Totalt sett minskade koncernens orderingång organiskt med 0,2 procent.

I rapporten meddelar företaget även att perioden har belastats med extra kostnader för omstruktureringar och förvärv som landade på 68 miljoner kronor (40). Företaget räknar med att dessa kostnader kommer att nå en miljard kronor under det innevarande året, varav 820 miljoner läggs på uppdateringar av affärsområdet Medical Systems kvalitetsledningssystem.

Under kvartalet har Getinges affärsområde Extended Care hunnit med att lansera två nya kompressionssystem. Produkterna, som säljs under namnet Flowtron, används för att förebygga blodproppar i djupt liggande vener, varav en är anpassad för överviktiga patienter.

Förutom det har företaget förvärvat det australiensiska företaget Austmel som utvecklar produkter för hantering av sterila verktyg inom framförallt sjukvården.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078