23948sdkhjf

Dextech in i fas II

Startar upp en studie med sin substans mot prostatacancer i Sverige och Danmark.
Stockholmsbaserade forskningsbolaget Dextech Medical har fått godkänt av både det svenska och det danska läkemedelsverket att starta upp en klinisk fas II-studie med sitt läkemedel Osteodex som behandling mot kastrationsresistent prostatacancer, CRPC, med metastaser i skelettet.

Inför studien noterade sig Dextech på Aktietorget i juni.

- Under våren tog vi in 30 miljoner före skatt genom en nyemission för att finansiera både börsnoteringen och den planerade fas II-studien med Osteodex, som är vår huvudkandidat, berättar företagets IR-chef Peter Kanekrans.

Fas II-studien ska under sex månader utvärdera substansens effektivitet mot CRPC. Totalt ska 66 patienter delta i den randomiserade, blindade och placebokontrollerade studien. Den kommer att genomföras vid tre olika centra: Södersjukhuset och Norrlands universitetssjukhus i Sverige samt danska Herlev Hospital i Köpenhamn.

- Osteodex har tagits fram med hjälp av Dextechs teknikplattform, Guadex, där en aktiv substans kopplas till en dextranmolekyl och en guanidinförening, berättar Peter Kanekrans.

Förutom Osteodex har Dextech även två andra läkemedelsprojekt i sin pipeline, båda inom onkologifältet. Dextech har tre globala patent för Guadex som utvecklades av grundarna Anders R Holmberg och Sten Nilsson, i dag styrelseledamot och vd respektive styrelseledamot i företaget. Bolaget är beläget på Cancer Centrum Karolinska, CCK, i Solna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079