23948sdkhjf

Biovica stärker sin styrelse

Jarl Ulf Jungnelius tar plats i styrelsen.
Det Uppsalabaserade bioteknikbolaget Biovicas styrelse får förstärkning i form av Jarl Ulf Jungnelius som ny ledamot. I grunden är onkolog från Karolinska Institutet och -sjukhuset.

Han kommer senast från en tjänst som forskning- och utvecklingschef inom cancer på det amerikanska bioteknikbolaget Celgene. Innan dess har han arbetat på läkemedelsföretag som Pfizer, Eli Lilly och Takeda. Från dessa tjänster tar han med sig erfarenheter från klinisk utveckling av cancerläkemedel. Dessutom har han varit delaktig i några stora företagsuppköp.

Biovica utvecklar testet Divitum som ska användas för att se hur snabbt tumörceller delar sig. Det ger en indikation av hur allvarlig cancersjukdomen är och kan användas för att förutse samt för att utvärdera effekten av en behandling.

Tidigare under månaden meddelade företaget att det skrivit under ett nytt avtal för att utvärdera Divitum tillsammans med en hemlig läkemedelskandidat mot lungcancer i USA. Förutom det bedriver Biovica även andra projekt, främst med akademin, och tidigare under månaden tilldelades företaget motsvarande 460 000 kronor till sitt utvecklingsarbete genom EU-kommissionens forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020 .

- Ulfs unika kompetens och erfarenheter från både klinisk utveckling och affärsutveckling i farmaindustrin är ett viktigt bidrag till styrelsen. Han kommer in i Biovica vid en mycket spännande tidpunkt där vi går in i flera kliniska studier med olika läkemedelskandidater, säger företagets vd Anders Rylander i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074