23948sdkhjf

Nu lämnar han Alligator

Mats Grahn lämnar posten som styrelseordförande i Alligator för att fokusera på vd-rollen i systerbolaget Immunovia.
Efter fem år som styrelseordförande lämnar Mats Grahn posten på det Lundabaserade bioteknikbolaget Alligator Bioscience, meddelar nyhetsbyrån Rapidus.

Hans nya fokus blir i stället vd-rollen i forskningsbolaget Immunovia också det beläget i Lund. Alligator fokuserar på utvecklingen av nya läkemedel för immunterapi av cancer och ägs till största delen av Investor och Sunstone Capital. Förra året tog bolaget in 112 miljoner kronor och köpte även det svenska bioteknikbolaget Atlas Therapeutics. I vinter tar bolaget steget mot kliniska tester och ordförande Mats Grahn tycker att det känns rätt att sluta nu.

- Vi är i ett fantastiskt läge och har gått från att vara ett techbolag in i kliniska försök. Det finns bara 24 timmar på dygnet och då känns det bra att gå när vi är så nära genombrott, säger han till Rapidus.

Tills vidare tar styrelseledamoten Peter Benson över som ordförande i Alligator.

Molekylärdiagnostikbolaget Immunovia tog i våras in 43 miljoner kronor och fokus nu är att fortsätta växa..

- Pengarna ska leda Immunovia genom bland annat kliniska studier och ackreditering av labbet. Dessutom flyttar vi till Medicon Village nu. Innan var vi mer ett akademiskt bolag, säger Mats Grahn.

Immunovia har precis som Alligator Bioscience en gemensamm grundare i professor Carl Borrebaeck som sitter ordförande i bolaget. I styrelsen finns även Patrik Dahlén, tidigare vd på läkemedelsbolaget Dako, inriktat på cancer, och nu vd på brittiska diagnostikföretaget IDS.

Målet för Immunovia är att utveckla tidigare diagnostik för bukspottkörtelcancer. Metoden är att mäta specifika proteiner i blodprov med hjälp av antikroppar för att få en bild över patientens immunsystem som skiljer sig åt mellan sjuka och friska personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078