23948sdkhjf

KD får kinesisk sponsring

Tar in 63 miljoner kronor från kinesiska CP Group genom en riktad nyemission.
Karolinska Development har genomfört en riktad nyemission om totalt 63 miljoner kronor till den ledande asiatiska life science-investeraren Sino Biopharmaceutical, som ingår i Charoen Pokphand Group, CP Group.

Sino Biopharmaceutical har under onsdagen tecknat aktier av serie B för totalt 63 miljoner kronor i en riktad nyemission. Teckningskursen i den riktade emissionen är 13 kronor per aktie, vilket är 4,4 procent lägre än aktiekursen vid Stockholmsbörsens stängning den 4 november 2014.

Styrelsen i Karolinska Development överväger vidare en emission av konvertibler på totalt mellan 150-400 miljoner kronor. Av det totala beloppet kommer 150 miljoner kronor antingen att riktas till Chia Tai Resources, en del av CP Group, och eventuellt resterande belopp att emitteras med företrädesrätt för nuvarande aktieägare.

Alternativt kan hela beloppet komma att emitteras med företrädesrätt för nuvarande aktieägare. Chia Tai Resources Limited åtar sig att teckna och betala för konvertibler i emissionen upp till ett sammanlagt belopp om högst 150 miljoner kronor, förutsatt vissa villkor. Dessa villkor är bland annat att Chia Tai Resources faktiskt tilldelas hela beloppet om 150 miljoner kronor samt att aktieägarna beslutar om en konverteringskurs om 22 kronor per aktie, en löptid på fem år och en årlig ränta om åtta procent.

- Styrelsen kommer inom kort att inleda diskussioner med bolagets större aktieägare för att sondera förutsättningarna för en sådan emission, skriver bolaget.

Chia Tai Medicines , också en del av CP Group, har uttryckt ett intresse för att investera upp till cirka 740 miljoner kronor i Karolinska Developments nuvarande och framtida portföljbolag. Målet är att genomföra den första investeringen under början av 2015 och investera hela beloppet inom fem år. Parterna har inlett förhandlingar om strukturen och villkoren för detta samarbete.

- Jag kommer att arbeta målmedvetet med vår nya investerare för att förverkliga CP Groups intresse att investera i portföljen under början av 2015, säger Bruno Lucidi, nytillträdd vd i Karolinska Development.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078