23948sdkhjf

Sprint listas på börsen

I dag tar bioteknikbolaget klivet ut på Nasdaq First North.
Från och med i dag kan Stockholmsbaserade Sprint Biosciences aktier handlas på Nasdaq First North. Inför börsnoteringen genomfördes en emission som blev fulltecknad och tillförde företaget 22,5 miljoner kronor före transaktionskostnader. Totalt tecknades 160 nya aktieägare i bolaget under emissionen. Det innebär att företaget i dagsläget har ungefär 200 ägare.

Sprint Biosciences finansiella rådgivare för emissionen var bolagets Certified Adviser, investmentbanken Redeye och likviditetsgaranten var fondkommissionären Remium.

Bioteknikföretaget arbetar med så kallad fragmentbaserad läkemedelsutveckling . Med hjälp av en egenutvecklad teknikplattform screenas mindre molekyler, fragment, fram som binder till kända målproteiner. Därefter används fragmenten för att skräddarsy en läkemedelsmolekyl.

Särskilt fokus läggs på läkemedel mot cancer och cancercellers metabolism och affärsidén är att köra många projekt samtidigt genom preklinisk fas och sedan ingå kommersiella partnerskap med större bolag för resten av utvecklingen fram till marknadslansering.

- Nyemissionen ger Sprint Bioscience möjligheter att fortsätta utvecklingen och breddningen av bolagets projektportfölj. Emissionen stärker oss också i våra pågående kommersiella processer där vår målsättning är att inom tolv månader ingå minst ett licensavtal. Vi är nöjda med utfallet i emissionen och vill hälsa alla nytillkomna aktieägare välkomna på vår resa mot att bygga ett framgångsrikt bolag inom den nya svenska läkemedelsindustrin, säger Anders Åberg, vd och en av grundarna till Sprint Bioscience i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.192