23948sdkhjf

Segt för Recipharm

Fortsätter satsa på långsiktiga samarbeten efter ett kvartal med lågt resultat och haltande produktion.
Kontraktstillverkaren Recipharms vd Thomas Eldered beskriver det tredje kvartalet som relativt stabilt i bolagets rapport. Företagets resultat efter skatt landade på 8,3 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2014. Det är mindre än en tredjedel av 27,2 miljoner under motsvarande period förra året. Resultatet per aktie uppgick till 0,22 kronor (1,03).

Nettoomsättningen var 508 miljoner kronor (505) och kassaflödet från den löpande verksamheten för niomånadersperioden landade på 168 miljoner kronor, vilket är starkare än 83 miljoner föregående år. Kassaflödet från den operativa verksamheten, 75 miljoner kronor (23), var starkt till följd av en reducering av rörelsekapitalet.

Försäljningen under kvartalet gynnades av positiv valutaeffekt och stabil verksamhet i de flesta operativa bolagen. Försäljningen inom Development & Technology fortsatte att öka men, som förväntat, i lägre takt än tidigare under året. Denna ökning motverkades av andra faktorer, som tekniska problem, materialbrist av vissa komponenter och den avslutade franska distributionsverksamheten.

- Dessa faktorer, tillsammans med periodiseringseffekter från det första halvåret, medförde en lägre produktionstakt under kvartalet som påverkade kvartalsresultatet. Vi hade också onormalt hög nivå av koncernaktiviteter för utvärdering av förvärvsobjekt inklusive due diligence, som resulterade i ökade externa kostnader, säger bolagets vd Thomas Eldered i kvartalsrapporten.

Han tillägger att företaget avser att fortsätta med sina tillväxtstrategier som innebär en kombination av investeringar i sin egen befintliga verksamhet och förvärv samt långsiktiga partnersamarbeten.

Ett samarbete som offentliggjordes i augusti i år är med det Göteborgsbaserade bioteknikföretaget Isofol Medical , som nyligen rekryterade sin första patient till en fas I/II-studie med preparatet Modufolin mot tjocktarmscancer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078