23948sdkhjf

Satsar på enkalre regler för entreprenörer

I skuggbudgeten som presenteras i dag måndag hör satsningar på skola och entreprenörer till de områden som prioriteras.
Den borgerliga alliansen kommer inte att lägga fram förslag i riksdagen i syfte att bryta ut delar av regeringens budget, trots att det nu är möjligt. Det skriver företrädare för de fyra Allianspartierna på DN Debatt på måndagen.

"Vi vill dock vara tydliga med att alliansen inte kommer att lägga förslag i syfte att bryta ut delar ur regeringens budget i höst. För att ta ansvar för Sverige lägger vi ett samlat budgetalternativ. Det är regeringens budget i sin helhet, som försvagar svensk ekonomi och bromsar jobbtillväxten, som vi främst vänder oss emot.", skriver Anna Kinberg Batra (M), Emil Källström (C), Erik Ullenhag (FP) och Jakob Forssmed (KD).

Alliansen lägger i dag , måndag, fram sin skuggbudget och i den föreslås bland annat fyra miljarder kronor på skolsatsningar, som tioårig grundskola, mer matematik i högstadiet och betyg från årskurs fyra. De föreslår också "ett omfattande paket av regelförenklingar" för entreprenörer och reformer av integrationspolitiken.

Budgetförslaget ska ge en procent överskott i de offentliga finanserna år 2018, skriver de fyra företrädarna.

I debattartikeln kritiserar de regeringens beslut att överge överskottsmålet och varnar för att detta kan leda till nedskärningar inom sjukvården, skolan och omsorgen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063