23948sdkhjf

KD jagar nya pengar

Ska användas för att finansiera utvecklingen av portföljbolagen.
Styrelsen i Karolinska Development kallar till extra bolagsstämma den 4 december. Syftet är att besluta om de konvertibelemissioner som bolaget tidigare flaggat för i samband med att den ny kinesiska partnern, Sino Biopharmaceuticals, en del i CP Group, investerat 63 miljoner kronor i bolaget i bolaget.

Förslaget är att bolaget ska uppta ett konvertibelt lån om högst 227,5 miljoner kronor genom en emission av konvertibler med företrädesrätt för aktieägarna. Vilka aktieägare ska vara berättigade att med företrädesrätt teckna konvertibler beslutas den 5 december.

Teckningskursen motsvarar konvertiblernas nominella belopp. En befintlig aktie berättigar till teckning av konvertibler med ett nominellt belopp om 4,71 kronor. Konvertibellånet löper med åtta procent årlig ränta och har en löptid på fem år och konverteringskursen är 22 kronor.

Bolaget föreslås vidare uppta ett konvertibelt lån om nominellt högst 172 miljoner kronor genom en riktad emission av konvertibler till Chia Tai Resources och Sino Biopharmaceutical, vilka båda tillhör asiatiska CP Group.

De nya finansieringsåtgärderna ska enligt ett pressmeddelande användas för att fortsätta utveckla Karolinska Developments portföljbolag. Man anser också att de kommer att stärka bolagets position i förhandlingar med potentiella licenstagare och partner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078