23948sdkhjf

Fem miljoner till KI från Amgen

Karolinska Institutet får pengar från Amgen Foundation.
Totalt delar amerikanska Amgen Foundation ut stipendier till 17 universitet i USA, Europa och Japan genom Amgen Scholars Program.

Karolinska Institutet, KI , har tilldelats fem miljoner kronor. Syftet med programmet är att ge europeiska studenter från naturvetenskapliga kandidatprogram möjligheten att ansöka om att få ta del i universitetets forskning under åtta veckor på sommaren. Praktiken ska avslutas med ett europeiskt symposium i Cambridge för alla studenter som tagit del i programmet.

Genom stipendiet är det klart att KI ska ta emot 20 studenter per sommar i fyra års tid.

- Karolinska Institutet är den rätta platsen för europeiska studenter att inspireras till framstående forskarkarriärer eftersom vi kan erbjuda spetskompetens inom medicinsk forskning och utbildning. Vi tar gärna emot framstående studenter och är mycket glada att få fortsätta vårt samarbete med Amgen Foundation, säger dekanus för forskarutbildning Anders Gustafsson i ett pressmeddelande.

KI har varit en del i Amgen Scholars Program sedan år 2009, ett år efter att programmet expanderade från USA till Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062