23948sdkhjf

Labbföretag får fem miljoner

Gradientech får finansiering från Vinnova för att fortsatt utveckling av sitt test för antibiotikakänslighet.
Det Uppsalabaserade laboratorieteknikbolaget Gradientech har beviljats nära 5 miljoner kronor från innovationsmyndigheten Vinnova för fortsatt utveckling av snabb antibiotikakänslighetstestning av blodprover.

- Det är en framgång för oss som arbetar på Gradientech att Vinnova tror på både vår innovationskapacitet och tillväxtmöjlighet, och naturligtvis på själva metoden att utföra snabba antibiotikakänslighetstester på bakteriologiska sjukhuslab där vi har uppvisat enastående tidiga resultat, säger Sara Thorslund, vd på Gradientech, i ett pressmeddelande.

Genom det Vinnova-finansierade projektet, Quickmic, ska företaget genomföra en bredare metodutvärdering med ökat antal bakteriearter som alla är vanligt förekommande vid blodförgiftning, sepsis. Dessutom ska en inledande förstudie av ett tillhörande diagnostiskt instrument utföras.

Gradientech utvecklar mikrofluidiklösningar inom bioteknik. Bland annat säljer bolaget systemet Celldirector, där cellers beteende som svar på olika signalmolekyler kan följas i antingen två eller tre dimensioner.

Läs mer på labtechmagazine.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078