23948sdkhjf

CE-märks och når nya marknader

Medtechföretaget Vigmed får CE-märkning för nålsticksskyddet Swing och distribuerar till två världsdelar.
I dag meddelade Helsingborgsbaserade Vigmed att företaget signerat ett nytt exklusivt distributionsavtal med medtechbolaget Codan France Sarl. Avtalet gäller distribution på den franska marknaden av Vigmeds nålstickskyddande produkter.

- Vi välkomnar Codan Frankrike till vårt växande samarbete inom Codan-familjen och ser fram emot att introducera våra nålskyddade produkter på den viktiga franska marknaden. Jag är övertygad om att det sätt som våra produkter kompletterar varandra på kommer att garantera en snabb framgång på marknaden, säger Vigmed Sales Director Europe och Asia Pacific, Mike Dooley, i ett pressmeddelande.

Distributionsavtalet är företagets andra på kort tid då Vigmed för en vecka sedan undertecknade ett exklusivt avtal med medtechbolaget Device Technologies Australia för distribution av sina produkter i Australien och Nya Zeeland.

Distributionsavtalet med Device Technologies Australia gör Australien och Nya Zeeland till de första marknaderna i Asien och Stillahavsområdet där företagets produkter lanseras, vilket kommer att ske när registreringsprocedurerna är slutförda.

Efter signeringen av det australiensiska distributionsavtalet meddelade Vigmed förra veckan att företagets produkt Swing blivit CE-märkt. Swing är ett säkerhetsskydd som automatiskt förhindrar nålsticksskador under och efter en injektion.

- Detta är en viktig milstolpe för både vårt företag och för medicinsk personal runt om i världen. Lanseringen av denna produkt kommer lägligt med fokus på den pågående Ebola-krisen i åtanke. Vi strävar efter att göra sjukvårdspersonalens arbetsplats säkrare, och genom att erbjuda denna säkerhetsprodukt till marknaden bidrar vi ytterligare till detta samtidigt som vi utökar säkerheten kring ett av de vanligaste medicinska ingreppen i världen, säger Vigmeds vd Finn Ketler i ett pressmeddelande.

CE-märkningen medför att distributionen av produkten kan sätta igång på samtliga marknader där företaget har distributörer i dag. I slutet av oktober beslutade företaget sig för att ta in 56,4 miljoner kronor genom en företrädesemission för att finansiera sin verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063