23948sdkhjf

Neråt för Bactiguard

Medtechbolaget har haft ett svagare resultat än förra året och satsar nu på sälj.


- Bactiguard befinner sig i en utvecklingsfas där vi expanderar vår marknadsnärvaro, investerar i försäljnings- och marknadsorganisationen, utvecklar vår produktportfölj och utforskar möjligheterna att göra nya licensaffärer, skriver vd Johan Rugfelt i bolagets delårsrapport.

Det Stockholmsbaserade medtechföretaget hade en relativt låg marknadsaktivitet under årets tredje kvartal. Resultatet efter skatt landade på -15,7 miljoner kronor att jämföra med -5,1 miljoner kronor för samma period förra året. Resultatet påverkas bland annat av att marknaden sänkt värdet på bolagets obligationslån. Nettoomsättningen uppgick till 28,1 miljoner kronor, vilket är en minskning med 14 procent.

Att resultatet var så pass mycket lägre i år förklarades bland annat med att Bactiguard under motsvarande period förra året hade en stor leverans till Irak, som ökade resultatet 2013.

- Vi befinner oss nu i ett intensivt förhandlingsskede i Irak för att säkerställa leveranser i ett längre perspektiv, skriver Johan Rugfelt.

Ledningen är ändå positiv inför framtiden och i rapporten annonseras att bolaget planerar att expandera. För att åstadkomma detta har Bactiguard bland annat satsat på kliniska studier och på att rekrytera kompetens inom marknadsföring, som exempelvis en europeisk försäljningschef och en marknadschef för Sverige .

Bactiguard utvecklar och säljer urin-, blod- och luftkatetrar med en antibakteriell beläggning. Företaget noterades i juni i år på Nasdaq OMX:s huvudlista.

Läs mer på medtechmagazine.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063