23948sdkhjf

Han tar över på Enzymatica

Fredrik Lindberg från Bonesupport blir medtechbolagets nya vd.


Under våren nästa år tillträder Fredrik Lindberg som ny vd för medtechföretaget Enzymatica. Han tar över rollen efter Christian W Jansson som varit tillförordnad vd för bolaget sedan september.

I dagsläget är Fredrik Lindberg ordförande i företagets styrelse , en roll som han också tog över från Christian W Jansson och som han kommer att lämna tillbaka i samband med att han tillträder som vd.

Fredrik Lindberg är forskningschef på medicinteknikbolaget Bonesupport som han även är medgrundare till. Tidigare har han även varit Nordic Medical Director på Searle Pharmaceuticals och chefsöverläkare på Universitetssjukhuset i Lund.

I grunden är Fredrik Lindberg legitimerad läkare och docent i klinisk farmakologi.

- Enzymatica befinner sig i en expansiv fas där kombinationen av internationell försäljning och produktutveckling är väsentlig. Med sina tidigare erfarenheter samt kunskaper om Enzymatica kan Fredrik redan från start ta bolaget mot nästa fas i sin utveckling, vilket innebär fortsatt expansion och utveckling av verksamheten, säger Christian W Jansson i ett pressmeddelande.

Enzymatica är ett medtechbolag som utvecklar produkter för infektioner i andningsvägarna och munhälsa. Produkterna baseras på ett enzym från djuphavstorsk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109