23948sdkhjf

Ny chef på Cortendo

Forskningsbolaget får en ny medicinsk chef.
Från och med 15 december är Ruth Thieroff-Ekerdt ny medicinsk chef för Göteborgsbaserade Cortendo.

I sin nya roll kommer hon ansvara för företagets forskning- och utveckling. Bland annat ska hon se över fas III-studien Sonics där företagets läkemedelskandidat COR-003, levoketoconazol, testas mot Cushings syndrom.

I grunden har Ruth Thieroff-Ekerdt en examen i medicin samt en doktorsexamen från Free University Berlin i Tyskland. Hon kommer närmast från en tjänst som medicinsk chef på Aptalis Pharmaceuticals, en del av Forest Laboratories som köptes upp av läkemedelsjätten Actavis i februari i år. Innan dess har hon haft ledande tjänster på Eurand Pharmaceuticals, Bayer Consumer Care, Berlex och Schering.

- Ruths starka bakgrund inom läkemedelsutveckling, från labbänken till globalt godkännande, tillsammans med erfarenheten av sällsynta sjukdomar gör henne till ett värdefullt tillskott i Cortendos ledningsgrupp. Vår pipeline utvecklas snabbt, med en pågående fas III-prövning och en fas I-studie som beräknas starta under år 2015. Vi vet att Ruth är väl lämpad för att se till att dessa viktiga studier går framåt, samtidigt som vi arbetar för att identifiera nya läkemedelskandidater för sällsynta endokrina sjukdomar, säger Matthew Pauls, vd för Cortendo som rekryterades från det New York-baserade biopharma-bolaget Insmed i augusti.

Cortendo utvecklar kortisolbaserade läkemedel för behandling av Cushings syndrom, diabetes och sällsynta sjukdomar i det metabola systemet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063