23948sdkhjf

Sobi betalar miljoner för Elocta

Ger 74 miljoner till Biogen Idec för rättigheterna till hemofilipreparatet Elocta.
Läkemedelsbolaget Sobi har beslutat utnyttja sin rättighet att slututveckla och kommersialisera Elocta i Europa, Nordafrika och Ryssland, samt på de flesta marknader i Mellanöstern. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sobi kommer därmed att göra en betalning till den brittiska samarbetspartnern Biogen Idec på tio miljoner dollar, motsvarande 74 miljoner kronor, som kommer att hållas på spärrat konto tills det att Elocta erhållit regulatoriskt godkännande från EU. Ansökan om godkännande lämnades in till den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA under hösten.

- Detta är en viktig milstolpe för Sobi och resultatet av ett starkt samarbete mellan våra båda företag, kommenterar Geoffrey McDonough, vd för Sobi, i pressmeddelandet.

Elocta är en rekombinant, långtidsverkande koagulationsfaktorterapi som utvecklas för personer med hemofili A, blödarsjuka.

Biogen Idec och Sobi har under lång tid samarbetat kring utvecklingen och kommersialiseringen av Elocta för behandling av hemofili A. Biogen Idec ansvarar för utvecklingen, har tillverkningsrättigheter och kommersialiseringsrättigheter i Nordamerika och i alla andra regioner där Sobi inte har rättigheterna, uppger bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079