23948sdkhjf

Ny vd på Hansa Medical

Styrelseledamoten Fredrik Lindgren tar omgående över rodret på företaget.
Det Lundabaserade bioteknikföretaget Hansa Medical, som handlas på First North, har utsett Fredrik Lindgren till ny vd. Han tillträder omgående. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fredrik Lindgren har varit styrelseledamot i Hansa Medical sedan 2012. Han ersätter Emanuel Björne som övergår "till en kommersiell befattning inom bolaget". Emanuel Björne har varit vd i Hansa Medical i sju år.

Han har tidigare varit vd för Karo Bio och Biolin Scientific, vice vd på Active Biotech samt finanschef på Midsona. Sedan oktober är Fredrik Lindgren dessutom ordförande i medicinteknikföretaget Prostalunds styrelse.

Hansa Medical är ett svenskt bioteknikföretag beläget i Ideon Science Park i Lund. Företaget utvecklar bland annat läkemedelskandidaten Ides som inaktiverar anti-HLA-antikroppar inför en njurtransplantation. Ides genomgår för tillfället kliniska fas II-studier . Förutom det har Hansa Medical lanserat en CE-märkt HBP-analys för att förutspå allvarlig blodförgiftning, sepsis, samt enzymet Endos för tillfället genomgår prekliniska studier som en potentiell behandling mot autoimmuna sjukdomar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093