23948sdkhjf

Så påverkas avtalet

Nu presenteras de nya detaljerna i Oncores licensavtal med Neurovive efter sammanslagningen med Tekmira.
I början av året meddelade det svenska bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical att bolagets partner Oncore ska köpas upp av kanadensiska Tekmira.

Neurovive har som tidigare kommunicerats tecknat ett exklusivt globalt licensavtal med det amerikanska bioteknikbolaget Oncore för vidareutveckling och kommersialisering av Neurovives läkemedelskandidat NVP018 inom oral behandling av hepatit B-infektion HBV.

Bolaget sade i samband med att uppköpet av Oncore offentliggjordes att licensavtalet inte skulle påverkas på ett negativt sätt av affären. Den 4 februari lämnade Oncore och Tekmira in en ansökan till den amerikanska finansinspektionen SEC som innehåller en sammanfattning av viktiga villkor i licensavtalet med Neurovive i ansökan.

Viktiga punkter i avtalet med Neurovive i Oncores noteringsansökan:

Initial ersättning om en miljon amerikanska dollar, motsvarande drygt åtta miljoner kronor.
Neurovive får Oncore-aktier värda en miljon dollar, motsvarande drygt åtta miljoner kronor, om Oncore genomför en notering av sin aktie.
Villkorade utbetalningar för klinisk utveckling och regulatoriska milstolpar uppgår till maximalt 47 miljoner dollar, motsvarande 388 miljoner kronor, per indikation.
Villkorade utbetalningar baserade på försäljningsmål uppgår till maximalt 102,5 miljoner dollar per licensierad produkt och indikation. Det motsvarar 846 miljoner kronor.
Trappstegsvis stigande royalty baserad på bruttointäkterna vid försäljning i spannet medelhög ensiffrig till låg dubbelsiffrig procentuell andel.
Oncores exklusiva licens kan utökas till att omfatta behandlingar för andra virussjukdomar än HBV.
Under särskilda omständigheter kan Oncores exklusiva licens utökas till att omfatta icke-orala varianter av licensierade produkter.
Om Oncore säger upp licensavtalet innan kommersiell försäljning påbörjats ska Oncore betala två miljoner dollar till Neurovive. Det motsvarar 16,5 miljoner kronor.
Vid förtida uppsägning av avtalet utan att väsentligt avtalsbrott skett från Neurovives sida skall Oncore erbjuda Neurovive en exklusiv licens för alla regulatoriska tillstånd, expertis och varumärken avseende de avslutade licensierade produkterna i de länder där avtalet är avslutat.

Läs mer om Neurovive.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094