23948sdkhjf

Diamyds vd går till Index

Från och med april ska Peter Zerhouni leda forskningsbolaget, som bland annat utvecklar läkemedel mot inflammatoriska tarmsjukdomar.
Den 1 april tillträder Peter Zerhouni som vd för forskningsbolaget Index Pharmaceuticals. Det meddelade bolagets styrelse i går torsdag. Nyheten kommer efter att Diamyd i början av veckan meddelade att han tänkte avgå från sin tjänst som vd för diabetesföretaget för att istället ta sig an motsvarande roll på ett bolag som utvecklar läkemedel.

Peter Zerhouni tar över efter Jesper Wiklund som har lett företaget sedan år 2011 men som nu går vidare till en roll som Europaansvarig för den amerikanska investeringsfonden Oberland Capital. Han kommer dock kanske ha en fot kvar i företaget, då han ska föreslås som ledamot i dess styrelse.

I grunden har Peter Zerhouni både en biologi- och en civilekonomexamen från Lunds universitet respektive University of California i USA. Innan vd-tjänsten på Diamyd hade han olika tjänster vid ING Bank i Bryssel och Amsterdam.

Index Pharmaceuticals utvecklar behandlingar mot immunologiska sjukdomar. Ett exempel är Kappaproct mot ulcerös kolit. Dessutom har bolaget tagit fram ett diagnostiskt test för inflammatoriska tarmsjukdomar som ulcerös kolit och Crohns sjukdom. Testet, Dibicol, fick marknadsgodkännande i Sverige år 2009. Index Pharmaceuticals är beläget vid Karolinska institutet i Solna.

Läs mer om Index Pharmaceuticals.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11