23948sdkhjf

Minskad sannolikhet för Astra-köp

Pfizers köp av Hospira minskar sannolikheten för ett nytt försök att förvärva Astrazeneca, enligt vd Pascal Soriot.
Det var i går torsdag som läkemedelsjätten Pfizer meddelade att det ska köpa upp det amerikanska forskningsbolaget Hospira. Köpeskillingen landar på 17 miljarder dollar, vilket motsvarar 140 miljarder kronor. En tredjedel av förvärvet ska finansieras genom nya lån. Resten täcks av Pfizers befintliga kapital.

Båda bolagens styrelser rekommenderar affären som ska slutföras innan slutet av år 2015 och som enligt Pfizer kommer att dra in intäkter från första dagen.

Under år 2014 försökte Pfizer köpa upp läkemedelsjätten Astrazeneca och det har spekulerats om ifall nya bud är på väg. Köpet av Hospira minskar sannolikheten för detta, menade Astrazenecas vd Pascal Soriot under torsdagens media- och analytikerkonferens som hölls med anledning av företagets kvartalsrapport .

- Jag kan enbart använda mig av sannolikheter och jag tror det är relativt logiskt att säga att en återkomst har sjunkit betydligt sannolikhetsmässigt, sade han, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Pascal Soriot sade dessutom att om USA:s nya lagstiftning för att motverka skatteinversioner funnits på plats under våren 2014 så hade Pfizer antagligen aldrig försökt lägga bud på Astrazeneca.

Läs mer om Astrazeneca.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078