23948sdkhjf

Lidds får USA-patent

Utökar skyddet för sin behandling mot prostatacancer.
Helsingborgsbaserade Lidds meddelade under fredagen att medtechbolaget fått ett patent beviljat av det amerikanska patentverket United States Patent and Trademark Office, USPTO. Dessutom har USTPO lämnat in en Notice of Allowance, där patentverket meddelar att det avser att godkänna ännu en ansökan för företagets behandling mot prostatacancer, Liproca Depot.

- Ett förstärkt immaterialrättsligt skydd för Liproca Depot på den amerikanska marknaden är av stort värde för oss, inte minst i samband med framtida diskussioner med potentiella licenstagare. Den patentansökan för vilket vi nu erhållit en Notice of Allowance är den mest centrala i vår breda patentportfölj, säger Lidds vd Thomas Uhlin, som tillträdde under hösten 2014 , i ett pressmeddelande.

Drug delivery-produkten Liproca Depot baseras på företagets egen formulering och består av en pasta som administreras lokalt vid prostatan. Där frisläpper den ett cytostatikum med ett jämnt flöde för att bekämpa prostatacancercellerna. Förhoppningen är att behandlingsformen ska leda till färre biverkningar och förlänga cytostatikans effekt.

Liproca Depot genomgår för tillfället en klinisk fas II-prövning, för att bestämma rätt dos samt studera effekter och biverkningar av behandlingen.

Den patentansökan som nyligen godkändes i USA har titeln "Method for Treating Prostate Diseases Based on Local Delivery of Active Substances" och den som fått en Notice of Allowance kallas "Bioresorbable Controlled-Release Composition".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065