23948sdkhjf

Medfield får 8,8 miljoner

Får miljonfinansiering för två projekt med sitt diagnostikinstrument för stroke.
Medicinteknikbolaget Medfield Diagnostics har fått två ansökningar beviljade genom EU:s finansieringsprogram Eurostars, som vänder sig till små- och medelstora forsknings- och utvecklingsbolag.

Det Göteborgsbaserade bolaget utvecklar diagnostikinstrumentet Strokefinder. Det är en röntgenapparat i hjälmformat som sänder mikrovågor genom hjärnan. Genom att koppla hjälmen och mikrovågssystemet till en dator ska vårdpersonal snabbt kunna urskilja om en strokepatient drabbats av blödning eller blodpropp. På så vis kan rätt behandling sättas in tidigare. Instrumentet testas för tillfället i kliniska studier.

Totalt har Medfield tilldelats 8,8 miljoner kronor genom Eurostars. Finansieringen sträcker sig fram till år 2017 och ska som sagt fördelas på två projekt. Båda dessa handlar om Strokefinder. I det ena projektet ska diagnostikprodukten optimeras för användning i ambulans. Det andra handlar om vidareutveckling av systemet till ett bildgivande system. Det sistnämnda projektet utförs i samarbete med några av bolagets underleverantörer.

För att projekten ska få de pengar som de tilldelats måste de dock först registreras och godkännas av Vinnova.

Läs mer om Medfield Diagnostics.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141