23948sdkhjf

27 miljoner till Neurovive

Nystartat taiwanesiskt dotterbolag får finansiering inför börsnotering.
Bioteknikbolaget Neurovives nyetablerade dotterbolag Neurovive Pharmaceutical Asia Taiwan har tilldelats 3,255 miljoner dollar, motsvarande 27,3 miljoner kronor. Pengarna kommer från moderbolaget samt från taiwanesiska investerare och samarbetspartnern Foundation Asia Pacific.

Pengarna ska användas till en eventuell börsnotering för dotterbolaget i Taiwan. Syftet med det nya dotterbolaget är att öka Neurovives närvaro i Asien och vidareutveckla samt bygga upp samarbeten på flera asiatiska marknader utanför Kina. Företaget ska även driva de projekt som pågår samt ansvara för Neurovives forsknings- och utvecklingsverksamhet i regionen. Det finns sedan tidigare ett motsvarande dotterbolag i Hongkong, som bland annat ansvarar för företagets verksamhet i Kina.

- Strategin att successivt arbeta mot en potentiell börsnotering av ett dotterbolag i Taiwan har visat sig vara värdeskapande då investerare har visat ett stort intresse för bolagets produkter och etableringen i Asien. Den initiala finansieringen är ett ytterligare steg mot att skapa optimala förutsättningar för kommersialisering av vår Ciclomulsion i Asien inklusive Kina samt att etablera en forsknings- och utvecklingsplattform i Asien för utveckling av tidiga projekt, säger NeuroVives vd Mikael Brönnegård i ett pressmeddelande.

Bolagets produkt Ciclomulsion verkar genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress. Produkten utvärderasför tillfället i kliniska studier med fokus på skydd av hjärtat, njurarna och hjärnan i samband med akuta skador.

Läs mer om Neurovive.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063